Wildseizoen

Tegen het einde van het jaar vind je bij verschillende restaurants weer de lekkerste wildgerechten. Het wildseizoen gaat dan weer van start. Bij Pot au Feu dus ook. Kom onze heerlijke wildgerechten ontdekken in Schoten.

De start van het wildseizoen

Wanneer de herfst begint, komt er één belangrijke vraag naar boven bij de wildliefhebbers: “Waar en wanneer kan ik weer genieten van wildvlees?” Wel, vanaf oktober beginnen de verschillende soorten wild weer op te duiken. Hiervan kan je genieten tot begin januari.

Dit is natuurlijk de veralgemeende, traditionele periode waarin de meeste mensen wild eten. Vanaf september zijn er eigenlijk al een paar aantal soorten wild beschikbaar zoals everzwijn, wilde eend, houtduif en konijn.

Vanaf de traditionele start van het wildseizoen in oktober, zijn ook fazant, hert, haas, patrijs en moeflon beschikbaar. De momenten waarop bepaalde soorten vlees beschikbaar zijn, hangt vooral af van de jachtkalender van België. Er mag natuurlijk niet overal het hele jaar door gejaagd worden op elke diersoort.

Seizoensgebonden gerechten

Omdat de verschillende gerechten met wildvlees niet het hele jaar door beschikbaar zijn, kunnen we deze niet op de kaart zetten. Het zijn dus specials die tijdens het juiste seizoen op de kaart verschijnen.

Om helemaal in de sfeer te blijven, krijgt elk wildgerecht een bijpassende aanvulling van herfstgroenten zoals paddenstoelen en soms ook wat onconventionelere groenten. Aan jou om deze gerechten te komen uitproberen!

Dagmenu’s en suggesties in het wildseizoen

Bij Pot au Feu vind je het hele jaar door dagmenu’s en suggesties van de chef die afgestemd zijn op wat beschikbaar is. Tijdens het wildseizoen mogen de beste gerechten met wild natuurlijk niet ontbreken. We maken deze gerechten met dagverse producten zoals het vlees en herfstgroenten.

Zo kan je tijdens het wildseizoen bijvoorbeeld komen genieten van hert en eend wanneer we de beste kwaliteit te pakken kunnen krijgen. Dit prachtvlees vullen we dan aan met lekkere herfstgroenten, zoals paddenstoelen en pompoen, en een bijpassend sausje.

Deze gerechten zijn enkel beschikbaar tijdens het wildseizoen. De beschikbare vleessoorten verschillen dus ook doorheen het seizoen. En hiernaast ook de bijpassende groenten. Hou dus zeker onze dagmenu’s in het oog.

Je kan de planning van de huidige maand altijd raadplegen, net als de suggesties van de chef. Vraag ernaar wanneer je langskomt om verrast te worden!

SINDS 2012​

Pot au Feu Schoten

Pot au Feu is sinds 2012 een vaste waarde als restaurant in regio Schoten. Danny Rijmenants, zaakvoerder van Pot au Feu, heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de sector.

Deze zet hij graag in om de lekkerste maaltijden in de regio te bereiden. Hij heeft een echte passie voor de horeca en dat merk je ook aan het lekkere eten en de aangename sfeer die bij Pot au Feu aanwezig is.

Het restaurant is bovendien rolstoeltoegankelijk en voorzien van een ruime parking. Als we je met iets kunnen helpen of als je een vraag hebt, laat gerust iets weten. We antwoorden zo spoedig mogelijk!

Logo Pot au Feu